BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Játékok közvetítésével is foglalkozni kezdett a YouTube

 Szerdán önálló játékoldalt indított a Youtube, tulajdonképpen eléggé csendben. A Google tulajdonában lévő videomegosztó Gaming elnevezésű „leányának” újdonsága az élő közvetítések előtérbe helyezése: leginkább az online közvetített számítógépes játékokat lehet rajta majd nézni, akárcsak az Amazon tulajdonában lévő Twitchnél. A YouTube-nál a BBC érdeklődésére azt mondták, leginkább a játékvideók „töredezett” élményét kívánták megszüntetni. Az érdeklődők eddig több különböző platformot voltak kénytelenek használni, ha élőben vagy felvételről szerették volna nézni, miként tolja kedvenc játékosuk. Most ezt egyben (is) kínálja a YouTube, persze hangsúlyozva azt is, hogy az alap nem változik: aki csak a videókra kíváncsi, és a live streamingre nem, ugyanúgy használhatja majd az oldalt, ahogy eddig. Tény, hogy a játékpiac óriási: a YouTube szerint a látogatók milliárdjai töltöttek el jó pár órát mások számítógépes játékát nézve, ahogyan egyébként az inkább az élő közvetítésekre szakosodott Twitchet is naponta több százezren látogatják. Az élő közvetítések alatt persze mindenütt lehet csetelni és beszélgetni is az adást nézve. A szolgáltatás ebből a szempontból igencsak hasonlatos a magyar milliárdos, Gattyán György több mint tíz éve létrehozott, erotikus tartalmú LiveJasmin elnevezésű oldalához.

Gattyán már régóta mondogatja, hogy a live streaming lesz a szórakoztatóipar fontos eszköze mindenütt, és igencsak hasonlóban gondolkodik a YouTube (tehát a Google) is. Ryan Wyatt, a YouTube játékrészlegének vezetője azt mondta, hogy a most létrehozott platformot a teljes YouTube-közösség használhatja majd. „El tudom képzelni, hogy sportközvetítések, szépségtanácsadás vagy akár élő főzőshow is menjen a megosztón” – nyilatkozta Wyatt, aki szerint a játék egy speciális téma, de a YouTube egy nagyáruház.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.