BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz szerencsejáték-oldalt blokkolt a NAV

Közel háromszáz szerencsejáték-oldalt blokkoltak, és kilencezernél is több helyszíni ellenőrzést végeztek.

Sok munkát ad az adóhatóságnak az illegális szerencsejátékok üldözése - írja a Népszabadság . Míg tavaly a NAV 82 határozatot adott ki az online sportfogadási, kaszinó- és pókeroldalak blokkolásáról, addig idén júniusra az ilyen hatósági döntések száma elérte a 283-at – derült ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára válaszából, amelyet Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő kérdésére adott.

Az online-nál is több feladatot adnak az adóhatóságnak a hagyományos szerencsejátékok. A NAV tavaly 9225 helyszíni ellenőrzést végzett engedély nélküli szerencsejáték-szolgáltatás miatt, ezekből 328 esetben szabott ki bírságot. Az ügyek felénél ennél is szigorúbb intézkedést látott szükségesnek a felügyelet: 153 esetben a jogsértéssel érintett üzlet bezárását kezdeményezte az illetékes jegyzőnél, ez közel háromszorosa a 2013-ban kezdeményezett üzletbezárási aránynak. Tiltott szerencsejáték-szervezés vétség megalapozott gyanúja miatt 91 büntetőfeljelentést tett az adóhatóság – írta Tállai.

Jelenleg az adóhatóság legfeljebb 90 napig blokkolhat egy internetes oldalt, ám az október elsejétől életbe lépő változásnak köszönhetően már akár egy évig is hozzáférhetetlenné válhat egy törvénysértőn működő online szerencsejátékos vállalkozás weboldala.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.