BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrákok nem engednek be vonatokat Magyarországról

Az osztrák vasúttársaság átmenetileg leállította a vonatközlekedést Ausztria és Magyarország között.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) átmenetileg leállította a vonatközlekedést Ausztria és Magyarország között - írta a Die Presse. Az ÖBB hivatalosan a Magyarországról érkező vonatok "masszív túlterhelésére" hivatkozik.

Az intézkedés nem csupán a Budapest és Bécs között közlekedő vonatokra, hanem a határon áthaladó regionális járatokra is érvényes.

A MÁV illetékese az Index kérdésére azt mondta: az ÖBB tájékoztatása szerint az intézkedést 14:30-tól érvényes. Ezekre a járatokra nem állítanak ki menetjegyet. Az osztrák–magyar határon ingázó diákokat és felnőtteket pótlóbuszokkal hozzák haza.

A MÁV-Start Zrt. lapunkkal azt közölte: a menetrendben meghirdetett vonatokat a belföldi szakaszon, Hegyeshalomig saját szerelvényekkel pótolják. Az intézkedés miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.

A Bécsből Münchenbe tartó  járatok közlekednek, azonban csak annyi embert engednek fel rá, amennyi a szabad ülőhely.

Az utóbbi két hétben csaknem minden vonat üzemelt, emiatt jelenleg kevesebb vonat áll rendelkezésre, hiszen a szerelvényeket karbantartani és takarítani kell - indokolt az ÖBB szóvivője.

A RailJet, a EuroNight és a EuroCity vonatok helyett közlekedő járatokat Budapest és Hegyeshalom között felármentesen vehetik igénybe az utasok további intézkedésig.

A Hortobágy EuroCity, valamint az Avala EuroCity vonatokra a felármentesség Kőbánya-Kispest és Hegyeshalom állomások között érvényes.

A felármentesség nem érvényes a Budapest-Keleti-Szombathely/Sopron között közlekedő járatokon és a Lehár EuroCity vonatokon.

A MÁV további intézkedésig értékhatár nélkül lehetővé teszi a fel nem használt nemzetközi menetjegyek azonnali visszatérítését, azok számára, akik lemondanak nemzetközi utazásukról. A menetjegyek visszatérítése során a vasúttársaság kezelési költséget nem számít fel, a menetjegyek értékét forintban fizeti ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.