BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a csalás a használtautó-piacon

Az áfa-visszaigényléssel trükközők már magyarországi autókat is kivisznek külföldre, hogy aztán onnan két héttel később visszahonosítsák őket. A flottaértékesítésen a reális piaci ár fölé mennek, rálicitálva a legális kereskedőkre, majd nem sokkal később, új rendszámmal ellátva, a piaci árnál olcsóbban kínálják a járműveket az interneten. Közben visszaigényelték az áfát, amelynek egy részét zsebre téve még mindig a törvényes keretek között működő vállalkozások alá tudnak ígérni.

Ez egyébként nem új keletű jelenség, ismerik a törvényhozók is, akik azonban – ki tudja, milyen érdekek miatt – nem lépnek. Pedig ma már a legális cégek működését veszélyeztető méreteket öltött az áfacsalás, az ilyen olcsó ajánlatokkal egyszerűen nem lehet versenyezni. A több éve piacon lévő vállalkozások létükkel garantálják, hogy teljesítik garanciális kötelezettségeiket, illetve hogy a náluk kínált járműveknél nincsenek olyan meglepetések, mint az ellenőrizhetetlen hátterű példányoknál – ezért viszont piaci árat vagy annál esetenként kicsit többet kell fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.