BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenszolgáltatással sokkolják a brit piacot

Ingyenszolgáltatással próbálkozik az Egyesült Királyságban a legújabb virtuális mobilszolgáltató, a FreedomPop. Az amerikai cég a múlt héten tette elérhetővé saját megoldását, és az alapkonstrukcióban lényegében ingyen kapnak 200 percnyi beszélgetést, 200 SMS-t és 200 megabájt adatforgalmat a felhasználók. Természetesen a keret átlépését követően a túlfogyasztást kiszámlázzák, ám a társaság elsősorban nem ebből a forrásból számít komolyabb bevételre, hanem inkább az általuk kínált pluszszolgáltatásokból remélnek nagyobb forgalmat. Így például az ügyfeleik számára elérhetővé tesznek egy további számot, amelyen a külföldi hívásaikat bonyolíthatják a hazai feltételek mellett, persze ennek már lesz havi díja.

Az ingyenes alapcsomag mellett fizetős ajánlatokkal is piacra lépett a cég. Az olcsóbb, havonta 9 fontba kerülő megoldás egy gigabájtnyi adatforgalmat és 1000 lebeszélhető percet tartalmaz. Van ugyanakkor egy alig drágább, 12 fontos ajánlat is (5111 forint), amely korlátlan beszélgetést és SMS-küldést, valamint 2 GB adatmennyiséget tartalmaz. Összehasonlításként, a hazai piacon elérhető legolcsóbb átalánydíjas konstrukciók havi előfizetési díja 10 ezer forint körül van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.