BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Komoly szabadidő-autós Lada-tervek

Friss típusokkal erősíti meg hadállásait a Lada.

Az Interavto 2015 kiállításon, Moszkvában mutatkozott be a Lada Vesta Cross, mely a manapság oly népszerű, szabadidő-autós körítésű kombik közé sorolható. Az egyelőre tanulmányautó státuszban lévő modell alapját az új Vesta adja, s bár Bo Andersson AvtoVAZ-vezér szerint még nem eldöntött a típus gyártása, aligha hagyja majd ki a Lada ezt a lehetőséget. Orosz sajtóértesülések szerint 2017-ben ünnepelheti premierjét a végleges típus, amely csak minimális mértékben különbözik majd a jelenlegi tanulmányautótól. Mivel a fejlesztésben a Renault is részt vett, a Dacia Duster alatt található összkerékhajtás kézenfekvő lenne a Vesta Cross esetében, ám ezzel biztosan megvárják 2018-at is, mert először alaposan felmérik az igényeket a 4x4-es hajtásra vonatkozóan.

A Vesta Cross alapját az új Vesta szedán adja, melyből ötajtós XRay szabadidő-autó is létezik. Szeptember végén, október elején indul a Vesta gyártása, az év végén pedig kezdődnek az XRay összeszerelései is. Magyarországra csak 2016 tavaszán érkeznek az első példányok, mivel a hivatalos európai premier márciusban, a Genfi Autószalonon lesz, és akkor hozzák nyilvánosságra a műszaki adatokat is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.