BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kellett a távfűtés

Szeptember 15-én elkezdődött a távfűtési szezon, az elmúlt napok nyárias időjárása miatt azonban alig kérte valaki a szolgáltatás tényleges elindítását - írja a Magyar Hírlap.

Alig kérték a távfűtés beindítását eddig. A szolgáltatóknak szeptember 15-től május 15-ig készenléti állapotban kell tartaniuk az épületek fűtésszabályozóit, ám arról, hogy ténylegesen mikortól fűtsenek, egyedi szerződéseket kell kötniük a társasházakkal, lakótömbökkel. Az elmúlt hét nyárias időjárása miatt idén a fűtési szezon kezdetén alig volt szükség arra, hogy beindítsák a fűtést.

Az egyedi szerződések jellemzően úgynevezett "hőfokos üzemviteli megállapodások", amelyben a háztartások nem naptári napot, hanem hőmérsékleti minimumot határoznak meg - mondta el a lapnak Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke. Hozzátette: a szerződésben foglaltakat a lakosságnak módjában áll újra és újra felülvizsgálni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.