BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Central Médiacsoport eladja a Szallas.hu-t

Az OTP Bank és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap megvásárolja a Szallas.hu Kft. 100%-os tulajdonrészét a Central Médiacsoporttól, és a két alapító tagtól Varga Zoltántól, és Dorcsinecz Józseftől – írja a 24.hu, melyet a Central Médiacsoport ad ki.

A tranzakcióval a PortfoLion Regionális Magántőke Alap 70%-os míg az OTP Bank 30%-os tulajdonrészt szerez a vállalkozásban. A tranzakciót az eladók oldaláról az EY Tranzakciós Tanácsadói csapata vezényelte le.

A Szallas.hu Kft. piacvezető online szállásközvetítéssel foglalkozó társaság, amely a magánszemélyek számára online szállásfoglalást biztosító szallas.hu portállal 2014-re közel 10 milliárdos forgalmat ért el.

„A társaság célja továbbra is a Szallas.hu Kft. belföldi vezető pozíciójának megerősítése, a jelenlét fokozása a meglévő külföldi piacokon, valamint az intenzív lengyelországi terjeszkedés, az ottani belföldi turizmusra koncentrálva. További célunk, hogy ügyfeleink számára a korábban már megszokott szolgáltatási színvonalat még magasabbra tudjuk emelni” – jelentette ki Szigetvári József a Szallas.hu Kft Ügyvezetője.

„Az OTP Csoport stratégiáján belül kiemelkedő szerepe van a digitális szolgáltatási paletta bővítése mellett a csoporttagok közötti szinergiák minél teljesebb kihasználásának. A mostani tranzakció ilyen szempontból logikus lépésnek számít, hiszen az új tag kiválóan kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfolióját, az applikáció fejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online fizetésének webes és kliensoldali integrációja – bankkártya, SZÉP-kártya – során léphet fel szinergiahatás” – mondta el Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese az aláírás kapcsán.

A lap azt írja, a Szallas.hu tökéletesen illeszkedik a PortfoLion Regionális Magántőke Alap (korábbi nevén Fordulat Tőkealap) megújult befektetési politikájához, hiszen egy érett, innovatív cég kiemelkedő növekedési potenciállal. 5 év alatt meghatározó, stabil szereplővé vált Magyarországon és megkezdte nemzetközi terjeszkedését a környező országokban.

„Az Alap célja, hogy a hazai sikertörténetből regionális sikertörténet váljon. Ehhez véleményünk szerint, minden feltétel adott. A cég professzionális menedzsmenttel rendelkezik, a lengyel piacon optimális belépési pont mutatkozik, a tulajdonosváltással pedig nagyobb tér nyílik a vállalat fejlődése számára. A folyamatos fejlődésre további biztosítékot jelent Szigetvári József személye, aki a jövőben is a cég ügyvezetőjeként folytatja az eddigi sikeres építkezést” – tette hozzá Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.