BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami pénzből hosszabbítják meg a felcsúti kisvasutat

Állami beruházásként készülhet újabb kisvasút Bicske körül, amit összekötnek a felcsúti kisvasúttal, de a Budapest-Hegyeshalom vonalat is eléri.

Bicske térségében valahol épülni fog egy kisvasút, de hogy pontosan merre, azt még nem tudni - írja az Origo. Össze fogják kötni az átadás előtt álló felcsúti kisvonattal, és eléri majd Bicskén a Budapest-Hegyeshalom vonalat is.

A csaknem elkészült Pancho Aréna-Arborétum szakaszhoz képest jelentős változás, hogy az a Puskás Akadémia beruházása volt, a hosszabbítás viszont már állami beruházás.

A SpeciálTerv Kft. készítheti el a megvalósíthatósági előtanulmányt, 24 millió 850 ezer forintért - derült ki.

A tervezett nyomvonal körülbelül 45 kilométer - írta az Origo. Ez sokkal több, mint a Bicske és Felcsút között hiányzó mintegy 8 kilométer, de még a lovasberényi hosszabbítást is bőven meghaladja. Az egykori teljes Bicske-Székesfehérvár vonal 51 kilométer volt, ha a majdnem kész Aréna-Arborétum szakaszt levonjuk, épp 45 kilométernyi marad. De egyáltalán nem biztos, hogy a régi 6-os vonal teljes újjáépítéséről lesz szó. A kiírás szerint ugyanis nemcsak Bicskén, hanem Herceghalmon is át lehetne majd szállni a Budapest–Győr–Hegyeshalom-fővonalra. Sőt, Etyeket is olyan településként említi, ahová elmenne a kisvasút.

A kiírásban szereplő 45 kilométerhez képest a NIF válaszában azt írta az Origónak: A tanulmány 5-7 különböző, 8-15 kilométeres nyomvonalváltozatot vizsgál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.