BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döbbenetesen alacsony nézőszámok - tényleg senkit nem érdekel az NB I

Hiába jutott ki a válogatott az Eb-re, a szurkolókat a magyar bajnokság továbbra sem foglalkoztatja - döbbenetesen alacsony nézőszámok mellett folyt a tegnapi forduló, negatív nézőcsúcs született.

A Nemzeti Sport gyűjtötte össze a tegnapi nézőszámokat; ez alapján az NB I 16. fordulójának hat meccsét összesen 8940-en látták, ami az új ferencvárosi vagy debreceni stadionban egy erős harmadház volna. Átlagban 1490-en voltak kint egy-egy meccsen. Az eddigi negatív rekord a 10. forduló 13 516-os nézettsége volt, tehát nem is kevéssel zuhant meg a nézőszám.

A forduló legtöbb nézőt vonzó meccse rangjához méltóan az MTK-Ferencváros örökrangadó volt. Csakhogy hiába ez volt a legnézettebb, mindössze 2114-en látták a helyszínen, ahogy az MTK megveri a Ferencvárost. Kelet-Magyarország egyik hagyományos rangadóján, a Debrecen-Diósgyőr meccsen az NSO szerint alig kétezren lézengtek a tavaly átadott új stadionban. A Videoton-Vasast 1616-an nézték meg, a Honvéd-Újpesten pedig mindössze 1500-an voltak kint. (Vagyis úgy lett látványosan alacsony a nézőszám, hogy mind a négy budapesti csapat a fővárosban játszott, még csak messzire sem kellett volna utazniuk a vendégszurkolóknak.) Két dobogós csapat játszott Pakson is, ehhez képest a Paks-Haladás meccset alig 1078-an nézték meg. A forduló legérdektelenebb összecsapása pedig a Békéscsaba-Felcsút kiesési rangadó volt, ahol 632-en voltak kint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.