BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragikus nézőszámok - szinte senkit nem érdekel a magyar foci

Átlagban 2570-en mentek ki egy NB I-es meccsere a hétvégén, kevesebben nézték meg az egész fordulót, mint ahányan a Fradi-pályára beférnének.

Összesen 15 417 néző ment ki a hétvégén NB I-es focimeccsre - számolta ki az NSO. Ez meccsenkénti 2570-es átlagot jelent. Az eddigi hetekben legalább az húzhatta fel a nézőszámot, ha a Ferencváros hazai pályán játszott, most azonban hiába történt így, még az ottani nézettség sem tudott sokat lökni a gyenge adatokon.

A legnézettebb meccs a Ferencváros-Vasas volt, ezen a 22 ezres stadionban harmadháznál kevesebben voltak, 6873 néző jött össze. A forduló hat meccsének csak a felén voltak kint kétezernél is többen - a Debrecen-Kispest meccset a 20 ezres stadionban 2746-an nézték meg, a Videoton-Diósgyőrre pedig 2413-an mentek ki (Székesfehérvár is hamarosan új stadiont kap, ott jövő tavasszal kezdődik el az építkezés). Békéscsabára az ország második legnépszerűbb csapata, az Újpest érkezett, ehhez képest csak 1485-en voltak kint, a Paks-Felcsút meccset pedig 1186-an választották szombat délutáni kikapcsolódásnak. Az egyetlen párosítás, ahol mindkét csapat idegenben játszott, az MTK-Haladás volt - az új Hidegkuti Stadion építése miatt a Vasas-pályán lévő albérletbe a hivatalos adat szerint 714 néző ment el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.