BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Balaton megelőzte Budapestet

A hosszú hétvégék 17 napja alatt több mint 3,5 milliárd forintot használtak fel az OTP SZÉP-kártya birtokosai 2015-ben. Ez közel 7 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában - közölte a cég.

Az OTP SZÉP-kártyákról év eleje óta összesen több mint 54 milliárd forint juttatást használtak fel a kártyabirtokosok a 26 900 elfogadóhely valamelyikén. Ez időarányosan több mint 10 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

A korábbi évekhez hasonlóan a felhasználások idén is a hosszú hétvégéken pörögnek fel igazán. Ilyenkor jellemzően kétszer annyit költöttek a kártyabirtokosok, mint egy átlagos hétköznapon. A napi 208 millió forint értékű felhasználás 11 százalékkal több, mint a tavalyi.

A hosszú hétvégék közül kiemelhető az augusztus 20-i hétvége. Ekkor – az idei évben először - a balatoni régió megelőzte a fővárost költések tekintetében. Éves szinten ugyan Budapest az első, ha azonban az egy lakosra jutó költést nézzük, a magyar tenger és környéke a legnépszerűbb a hosszú hétvégéken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.