BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig bírták a havat a villamosok

Nem mindenhol bírta el a fővárosi közlekedés az első olyan téli napot, amikor elkezdett esni a hó. Budapesten mindenhol lelassult a közúti forgalom, a BKK járatai is megnövekedett menetidővel közlekednek - közölte a közlekedési vállalat.

A 65-ös, a 65A és a 165-ös autóbusz az utak síkossága miatt nem közlekedik.

Fennakadásokra kell számítani a 2-es, 3-as, 4-es és a 6-os, 14-es, 28-as, 37-es, 47-es, 49-es, 60-as, valamint 62-es villamos vonalán.

Korábban a 2-es, 3-as, 4-es, 6-os, 14-es, 42-es és a 69-es villamos helyett is pótlóbusz járt az időjárás miatt.

Több mint nyolcvan géppel folyamatosan végzi a hó eltakarítását és az utak síkosságmentesítését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Budapesten - közölte a cég. Első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Először a hidakat és a felüljárókat takarítják le, majd jöhet a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út, és a Budaörsi út. Ezután kerül sorra az M3-as és az M5-ös autópálya, majd a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főút fővárosi bevezető szakaszai. Ha ezzel elkészültek, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, utána az autóbusz- és fő közlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, majd a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat takarítják. A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munka.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.