BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kemény évre készülnek a Samsungnál

A Samsung vezetője az idén is alacsony globális gazdasági növekedésre számít, amelynek mértékét még bizonytalanabbá teszi a feltörekvő országok egy részében tapasztalható pénzügyi válság.

Nehéz évre készítik fel a Samsung Electronics dolgozóit, legalábbis erre utalt a cég vezérigazgatója, Kwon Oh-hyun a munkatársaknak szánt újévi köszöntőjében, amelyben jelezte: kemény üzleti környezetre számít. Az okok között a kedvezőtlen globális gazdasági körülményeket, valamint a kulcsterületeknek számító okostelefon-, illetve félvezetőpiacon tapasztalható rendkívül kiélezett versenyt jelölte meg. A Samsung vezetője az idén is alacsony globális gazdasági növekedésre számít, amelynek mértékét még bizonytalanabbá teszi a feltörekvő országok egy részében tapasztalható pénzügyi válság.

Bár a dél-koreai cég működésére vonatkozó konkrét részleteket nem közölt, a nyilatkozat így is elgondolkodtató lehet a befektetők és elemzők számára. A Samsung kapcsán ugyanis egyre nagyobb az aggodalom, hogy a tavalyi utolsó negyedévük a vártnál gyengébben sikerült.

A cég részvényeinek értéke délelőtt rövid idő alatt több mint 3 százalékot esett. Egy koreai brókercég pedig csökkentette a negyedik negyedévre vonatkozó üzemi szintű eredmény előrejelzésüket, a korábbi 5,75-ről 5,41 milliárd dollárra; a Thomson Reuters által megkérdezett 36 elemző átlaga alapján 5,7 milliárd dollár körüli üzemi eredmény várható, ez 8 százalékkal maradna el a harmadik negyedéves adattól. A Samsung egyébként már tavaly október végén jelezte, hogy az október–decemberi időszakban kisebb lesz majd az üzemi eredmény, mint az előző három hónapban. A társaság várhatóan pénteken hozza majd nyilvánosságra a negyedik negyedéves eredményekre vonatkozó hivatalos előrejelzését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.