BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: vége lehet a nyugdíjasok ingyen utazásának, leépítés jöhet a BKK-nál

Évi 4-500 millió forintot spórolhatnak meg a BKK és a BKV létszámleépítésén.

Megkérdőjelezhető, hogy teljesen ingyenes a 65 év felettiek utazása - közölte a főpolgármester. A kenyeret, a tejet, a parizert sem kapják ingyen az idősek - tette hozzá Tarlós István, aki azt is megemlítette, hogy ő maga is 65 év fölötti.

Egy kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem tervez jegyáremelést. A bérletek áráról viszont tárgyalni kell, ha az állam valóban átveszi a HÉV-et.

Nagy létszámleépítés lehet a Budapesti Közlekedési Központnál, ha a feladatok és a tevékenységek átrendeződnek - közölte a főpolgármester.

Tarlós István sajtótájékoztatóján azt is elmondta: a BKV-nál 200 fős leépítést  terveznek. Mint mondta mondta, ez a lépés sem hozhat milliárdos megtakarításokat, évente 4-500 millió forintot spórolhatnak. A BKK-tól 150 embert küldhetnek el. A cél az, hogy a forgalomszervezés és a fejlesztés működőképességét eközben is megőrizzék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.