BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormányhoz közeli szervezetek is kaptak a lottómilliókból

Több mint 1,135 milliárd forintot osztott szét közérdekű támogatásként a Szerencsejáték Zrt. tavaly. Meglepő helyekre is jutott a pénzből.

A Századvég, a székelyföldi labdarúgás, Deutsch Tamás testvére, és Fideszhez köthető szervezetek is milliókat kaptak közérdekű támogatásként a Szerencsejáték Zrt.-től tavaly - gyűjtötte össze az adatokat az Mfor.hu.

A legmagasabb összeget, 100-100 millió forintot az Asociata Futball Klub Csíkszereda Egyesület, illetve a Magyar Kézilabda Szövetség kapta a cégtől. Előbbi az az társaság, melyet a magyar kormány is támogat a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a felcsúti fociakadémia pedig szakmai együttműködésre szerződött velük.

A sportcélú támogatásnál negyedével kevesebb jutott tavaly a Pilishegyi János Alapítvány a Szent Margit Kórház Szülészetéért szervezetnek, 75 milliót kaptak a Szerencsejáték Zrt.-től.

Az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. 50 millió+áfa támogatásban részesült, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet 50,1 milliót kapott, a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak pedig pontosan 50 millió forint jutott.

Tavaly decemberben 30 millió forintot kapott a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, mellyel még a top 10-be is befértek.

Júniusban 25 millió forint plusz áfa támogatásban részesült az Élményliget Kft. is, melynek tulajdonosa Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter, és szintén ebben a hónapban kapott 8 milliót a Jövő Uniója Alapítvány. A szervezet kuratóriumának elnöke Tardi Tamás, aki egyben a Fidelitas Országos Választmányának az elnöke is.

Decemberben 15 millió forint támogatásban részesült a Heim Pál Gyermekkórház. A Piliscsabai Cserkész, Lovas, Kulturális, Szabadidős és Sportegyesület 6 milliót kapott, és 20 millió jutott a Minden gyermek lakjon jól Alapítványnak is.

A Szerencsjáték Zrt. tavaly már a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft-n keresztül adományozott a szerencséseknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.