BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindenkit meglepett a Samsung

A vártnál nagyobb mértékben, 7,5 százalékkal javult a Samsung Electronics első negyedévi üzleti eredménye.

A vártnál nagyobb mértékben, 7,5 százalékkal javult éves összevetésben a Samsung Electronics első negyedévi üzleti eredménye - közölte előzetes számítások alapján a cég.

A dél-koreai vállalat tudatta, hogy a március végével záródott három hónapban üzleti profitja 6,6 ezer milliárd won (5,7 milliárd dollár) volt. Ez felülmúlta a szakértők véleményének átlagában szereplő 5,5 ezer milliárd wont.

A negyedévben a Samsung értékesítési árbevétele 4 százalékkal emelkedett.

Előzetes beszámolójában a Samsung nem hozta nyilvánosságra nettó nyereségét, és üzletágak szerinti bontásban sem mutatta ki eredményét. Első negyedéves eredményéről a végleges beszámolót még áprilisban közzéteszi a cég.

Elemzők ugyanakkor úgy vélik, hogy a Samsung eredményjavulásához lényegesen hozzájárult a Galaxy S7 mobiltelefonok eladásának felfutása. A termékből már több mint 10 milliót adtak el. A negyedéves eredményeket erősítette, hogy sikerült növelni a Samsung által gyártott félvezetők eladását, és folytatódott a won árfolyamgyengülése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.