BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túl a mélyponton? Egyre többet vásárolnak a magyarok

A kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest februárban.

Idén februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,5, naptárhatástól megtisztítva 6,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - derül ki a KSH adataiból.

Januárban még csak 2,2 százalékos volt a növekedés - ennél gyengébb havi adatot 2015-ben egyszer sem mértek. A mostani, jobb eredménnyel együtt 2015 első két hónapjában 4,3 százalékos a növekedés.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2016. január–februárban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.