BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vasúti folyosó nyílhat

Vasúton éledhet újjá az ókori borostyánút. Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország nevében ugyanis szándéknyilatkozatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Európai Bizottsághoz egy új árufuvarozási folyosó létrehozásáról. Az RCF 11-es, Amber nevű korridor révén nőhet a nemzetközi vasúti áruszállítás. A GYSEV vasúthálózata éppen a tervezett folyosó központjában helyezkedik el, az Amber így összeköti többek között a társaság soproni intermodális terminálját a szlovén Koper kikötővárossal, valamint fontos szlovén, szlovák és lengyel terminálokkal, illetve ipari régiókkal, áll a GYSEV közleményében.

Az Európai Bizottság 2010-es rendeletében kilenc, nemzetközi árufuvarozási folyosó létrehozásáról döntött. A korridorok célja, hogy versenyképes árufuvarozást szolgáló európai vasúti hálózat alakuljon ki az Európai Unión belül. Az Amber (Borostyánkő) folyosó az első új, uniós áruszállítási korridor lehet azután, hogy megszületett az uniós rendelet a nemzetközi árufuvarozási korridorok létrehozásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.