BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Facebook: jönnek a 360 fokos fényképek

Áprilisban már több mint egymillióan használták a Gear VR virtuálisvalóság-eszközt az Oculus VR alkalmazás üzemeltetőinek blogbejegyzése szerint. Ez meglepően magas szám, figyelembe véve, hogy egyelőre csak néhány Samsung készülékkel – köztük az új Galaxy S7-tel és S7 Edge-dzsel, valamint a Note 5-tel – használható a VR-sisak. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a prémium kategóriás, így meglehetősen drága telefonok mellett még pluszban mintegy 100 dollárt rá kell szánniuk a felhasználóknak magára a virtuálisvalóság-eszközre is.

Valószínűleg sok potenciális vásárló még kivár, akciós árakban reménykedve, illetve abban bízva, hogy idővel jóval szélesebb lesz a Gear VR-rel használható alkalmazások köre. Az Oculus VR közlése szerint a készülék piaci bevezetése óta a fejlesztők több mint 250 applikációt hoztak létre a Samsung Gear VR platformra. Többek között már az egyik legnépszerűbb építkezős játék, a Minecraft is elérhető ezen az eszközön, de a lövöldözős játékok szerelmesei is találhatnak maguknak programot, például a Deer Huntert.

A virtuálisvalóság-videók továbbra is népszerűk, az Oculus VR bejegyzése szerint a tíz leggyakrabban használt alkalmazás közül hét videós, és a Gear VR-t használók közel 80 százaléka néz mozgóképes tartalmakat a készülékkel. Az Oculus azt is nyilvánosságra hozta, hogy a cég tulajdonosa, a Facebook hamarosan lehetővé teszi, hogy 360 fokos fényképeket is feltöltsenek a felhasználók a hírfolyamba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.