BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bejött a Galaxy S7 a Samsungnak

Az elmúlt két év legmagasabb, hétmilliárd dolláros negyedéves üzemi eredményét várja a Samsung Electronics. Ez alapján a nyereség 17 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest az április–júniusi időszakban. Ez különösen jó teljesítmény, miután a társaság bevétele az előzetes adatok alapján csak nagyjából 3 százalékkal bővült ebben a periódusban, és 43,2 milliárd dollár körül alakult.

A korábbinál magasabb profitot az év elején bemutatott Galaxy S7 és S7 edge népszerűségének tulajdonítják. A korábbi évektől eltérően a dél-koreai társaság nem áprilisban, hanem már március elején piacra dobta a legújabb csúcstelefonját, és az be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Már az első negyedév kedvező eredményeiben is éreztette hatását, és a lendület, úgy tűnik, kitartott a második három hónapban is. Ez tulajdonképpen érthető, hiszen az S7 az egyik legjobb prémiumkategóriás okostelefon a piacon, és valószínűleg jókora szeletet hasított ki az előzetes becslések szerint 78 millió darabos április–júniusi értékesítésből.

Ha a Samsung jó negyedéves számokat publikál, az fontos üzenet az egész piacnak. A befektetőkben ugyanis egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy fenntartható-e az okostelefon-piac fejlődése és nyereségessége, miután az év első három hónapja után a korábban dinamikusan fejlődő Apple – 13 év után – az eladott darabszám csökkenéséről számolt be. Emellett a piackutató cégek is a globális okostelefon-értékesítés bővülésének megtorpanását várják – a Gartner például mindössze 7 százalékos növekedést jósol erre az évre. Az aggodalmakat csillapíthatja, ha kiderül: a teljesítményt és az árat figyelembe véve egyaránt csúcskategóriába tartozó készülékek iránt továbbra is nagy a kereslet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.