BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy egész hétvégén járnak a metró helyett pótlóbuszok

A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közt nem fog közlekedni a metró jövő hétvégén, több felszíni járat menetrendje is módosul.

Augusztus 6-án és 7-én a 3-as metró helyett a Nagyvárad tér és a Kőbánya-Kispest állomás között pótlóbusz jár javítási munkálatok miatt. A metrószerelvények Újpest-Központ és a Nagyvárad tér között járnak - közölte a BKK.

A munkák ideje alatt az M3-as pótlóbusz a Nagyvárad tér felé a Kőbánya-Kispest–Déli bejáró út–Vak Bottyán utca–Lehel utca–Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út–Vágóhíd utca–Üllői út–Nagyvárad tér útvonalon halad. Kőbánya-Kispest felé a Nagyvárad tér–Orczy út–Elnök utca–Könyves Kálmán körút–Üllői út–Lehel utca–Vak Bottyán utca–Déli bejáró út–Kőbánya-Kispest útvonalon járnak a pótlóbuszok.

A munkák ideje alatt a 148-as autóbusz Kőbánya-Kispest M végállomási felszállóhelyét áthelyezik a 193E autóbusz felszállóhelyére.

Az utolsó metróhoz csatlakozó, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő járatok indulásai is módosulnak.

A 14-es villamos a Lehel tértől 23:54-es csonkamenet helyett 0:02-kor Káposztásmegyerig közlekedik.

Az utolsó 42-es és 52-es villamos a Határ úttól később indul.

Az utolsó 9-es autóbusz Óbuda felé 5 percet várakozik a Nyugati pályaudvarnál.

A 34-es és 106-os autóbusz az Árpád hídtól, a 66-os, a 99-es, a 123A, a 194-es és a 294E busz a Határ úttól, a 85-ös, a 98-as, a 136E, a 182-es, 200E és a 202E Kőbánya-Kispestről, a 91-es a Nyugati pályaudvartól, a 147-es, 196A, 204-es és 220-as Újpest-Központtól, a 181-es a Távíró utcától és az Aszódi utcától indul késve, bevárva az utolsó metrópótlót. 

A pótlóbuszról a metróra vagy a metróról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a metróra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.