BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megéri új szolgáltatót keresni a vállalkozásoknak

Olyan erős a verseny a földgáz hazai piacán, hogy aki korábban nem váltott szolgáltatót, a meglévőnél biztosan olcsóbban oldhatja meg a földgázellátását, ha rászánja magát a váltásra. Ám a hazai üzleti felhasználók, főleg a kisvállalkozók általában nem tudják, hogy akár jobb feltételekkel is szerződhetnének. Többnyire adottságként kezelik a gázszámlájukat, csak annyit tudnak: ha megérkezik, ki kell fizetni.

A Gaz1.hu honlapot működetető MT-Gas Consulting Kft. például olyan vállalkozás, amely ebben a piaci résben jelent meg, azaz olcsóbb gázhoz segíti a fogyasztókat. „Eddig is volt sok olyan ügyfelünk, akiket minden évben támogattunk abban, hogy a következő évi földgázbeszerzésük olcsóbbá, a szerződési feltételeik pedig kedvezőbbé váljanak. Akinek megajoule-onként 2,5-3 forintnál magasabb gázdíj szerepel a számláján, annak nagyon valószínű, hogy költséget tudunk megtakarítani” – válaszolt a Világgazdaságnak Buday Pál, a társaság vezetője. A cég több kereskedőtől kér ajánlatot, és többnyire sikerül lefaragni a fogyasztó addigi árából. Az üzleti modell szerint a Gaz1.hu az így elért megtakarításból kap részesedést.

Ügyfélköre bővítése érdekében a cég létrehozta a Gaz1.hu online felületet, amelyen bárki könnyen tájékozódhat az esetleges szolgáltatóváltástól várható megtakarításról. A honlapon eddig meglepetésre elsősorban a legkisebb, vagyis Buday tapasztalatai szerint a kereskedőváltásra legkevésbé nyitott vállalatok érdeklődtek. A mostani piaci hírek szerint egyébként még a lakossági gázárban is van tartalék, de a háztartások nem tartoznak az MT-Gas célcsoportjába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.