BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalás gyanújával indult nyomozás egy gyógyszergyártó ellen

A gyanú szerint a Valeant úgy értékesítette gyógyszereit, hogy azzal megtévesztette és megkárosította az egészségbiztosítót.

Közel nyolc százalékot zuhant a csütörtöki kereskedés elején a kanadai Valeant gyógyszergyártó árfolyama, miután a The Wall Street Journal megírta, hogy a cég ellen bűnügyi vizsgálat indult.

A gyanú szerint a Valeant a tőle függetlennek mondott Philidor nevű patikahálózaton keresztül úgy értékesítette gyógyszereit, hogy azzal megtévesztette és megkárosította az egészségbiztosítót. A Valeant 50 méregdrága gyógyszerére megigényelték az állami támogatást, s azok extra forgalmából kiugró profitra tettek szert. Tavaly októberben derül fény a két cég közötti komoly átfedésekre, s arra, hogy a Valeant 80 millió dolláros jutalékot fizetett a Philidornak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.