BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: még ebben az évtizedben felújítják a 3-as metrót

A metrópótló buszoknak február végére, március elejére meg kell érkezniük.

Emberi számítások szerint 2019. december 31-ig az M3-as metró felújításának be kell fejeződnie – mondta Tarlós István főpolgármester. Egyes anyagok, például a sínek beszerzésére vonatkozó közbeszerzési pályázat folyamatban van, a tervezési szerződés pedig májusban hatályba lépett. A felújítás idején, a felszínen csuklós autóbuszokkal szállítják majd az utasokat, a felszíni közlekedéssel kapcsolatos forgalomtechnikai munkákra vonatkozó pályázat győztesével a szerződés aláírása folyamatban van – emelte ki Tarlós.

Ha ezeket a pályázatokat csak később jelentették volna meg, az tovább késleltette volna a beruházást. A metró vágányainak építésére, illetve az alagút rekonstrukciójára, a biztosító berendezések, a diszpécser rendszer korszerűsítésére vonatkozó pályázati felhívás a napokban készült el, az rövidesen megjelenik az Európai Unió hivatalos lapjában, és a Közbeszerzési Értesítőben. A felújítás alatt a mérnöki munkát, a műszaki ellenőrzést a Budapest Közút Zrt. szakemberei végzik majd – ismertette a főpolgármester.

A felújítás alatt tehát – szolgáltatásvásárlási konstrukcióban – 150 csuklós autóbuszokkal szállítják majd az utasokat. Az ezzel kapcsolatos pályázat első ajánlattételi határideje szeptember 26., a közbensőé október vége, a végleges ajánlatokénak pedig úgy kell alakulnia, hogy az abban foglalt határidő nem veszélyeztetheti a metró felújítás idejét. A buszoknak február végére, március elejére meg kell érkezniük – emelte ki Tarlós, aki már február közepén száz buszt látni szeretne. A szállítási határidő még arra is lehetőséget ad, hogy magyar buszok közlekedjenek a felújítás alatt, de az, hogy végül milyen buszok érkeznek, az a pályázók döntése lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.