BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek voltak a magyarok kedvenc nyaralóhelyei

Az idei nyári szezonban a magyar turisták körében Spanyolország, Görögország, Bulgária, Horvátország, Olaszország és Ausztria volt a legkedveltebb úti cél - mondta a Neckermann Utazás ügyvezető igazgatója.

Békefi Veronika elmondta: jónak indult a 2016-os nyári szezon az előfoglalások alapján, augusztus-szeptemberben volt egy kisebb megingás a kihasználtságban, de a turisztikai világszervezet adatai szerint a teljes szezon nem mutat jelentős csökkenést. A hajóutak és a körutak népszerűsége is nőtt, különösen a kísérővel együtt szervezetteké - tette hozzá. Idén az utasok számára az úti cél és az utazási iroda kiválasztásánál különlegesen fontos szempont a biztonság.

A legnépszerűbb úti célok ebben a szezonban Spanyolország, Görögország és Bulgária voltak, de sokan utaztak a tengerpart nagy üdülőhelyei helyett a kisebb, kevésbé frekventált területekre, vagy vettek részt népszerű városlátogatási programokban. Az egyéni utazások között Horvátország, Olaszország és Ausztria voltak a legkeresettebbek.

A terrorcselekmények miatt csökkent az utazások száma, az utasok szinte minden úti céllal kapcsolatban elbizonytalanodtak. Sokan az utolsó pillanatig vártak foglalásukkal, abban reménykedve, hogy az utak olcsóbbak lesznek. Azonban a várakozáshoz képest alacsonyabb foglalási kedv miatt az utazásszervezők törölhettek bizonyos charter járatokat, így a "későn ébredő" utazni vágyók sokszor nehezen találtak megfelelő utazási lehetőséget, ekkorra a népszerű úti célokon szinte az összes szálláshely elfogyott már.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.