BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Menetrendváltozások, pótlóbuszok - erre figyeljen, ha vonatra ülne

Több vasútvonalon is menetrendváltozásra, vagy pótlóbuszok forgalomba állítására kell felkészülni a jövő héten - figyelmeztetett a MÁV-Start és a GYSEV.

Kelenföld és Budaörs közt pályakarbantartást végeznek egészen a jövő hét végéig, ezért a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon több járat menetrendjét is módosítják. A kisebb késések mellett a Kelenföldről 18:51-kor és a 20:02-kor induló vonatok csak Tatabányáig közlekednek, a 4414, 4416, 4426, 4436, 4446 és 4462-es vonatok a munkanapokon egyáltalán nem járnak, cserébe a Keletiből 14:40 és 17:50 közt induló vonatok minden állomáson megállnak. Ez érinti a Tatabánya és Oroszlány közti vonatokat is, ezeknek a menetrendje is módosul a fővonalhoz igazodva.

Rákosrendező és Esztergom közt továbbra is tart a felújítás, hétfő estétől este 10-től hajnal 5-ig a Nyugatitól Pilisvörösvárig lassabban járnak a vonatok, Pilisvörösvár és Esztergom közt pedig pótlóbuszok közlekednek. Hétfőtől szombatig a 14:23-as Esztergom-Komárom-Székesfehérvár vonat is lassabban jár.

Győr és Sopron közt hétfőtől péntekig reggel 7 és délután fél 5 közt a vonaton menerendje módosul, Sopron és Kapuvár közt pótlóbuszok járnak. Amíg vágányzár van, Fertőszentmiklós és Pamhagen közt is pótlóbuszokat indít a GYSEV. Ezek Fertőszentmiklósról korábban indulnak, mint ahogy a vasúti menetrend alapján kéne, illetve aki az osztrák oldalon továbbutazna, annak át kell szállnia.

Szombathely és Hegyeshalom közt is pályakarbantartás lesz hétfőtől péntekig, a Csornáról 11:41-kor, valamint a Hegyeshalomról 13:40-kor induló vonat jár lassabban. Répcelakon és Szombathelyen korlátozottan tudnak csak átszállási lehetőséget biztosítani.

Szántód-Kőröshegy és Fonyód közt tart a felújítás, ez a Celldömölkről 7:30-kor Ukk és Kaposvár felé induló vonat menetrendjét befolyásolja, ahogy a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vonalon több vonat menetrendje is megváltozik. A Budapestről, valamint Székesfehérvárról Tapolcára induló délelőtti, valamint a déli Tapolca-Székesfehérvár vonaton utasainak is változó menetrendre kell felkészülniük. Az este Gárdonyból, valamint Nagykanizsáról Budapestre tartó vonatok menetrendje is módosul. Más menetrend szerint jár a hajnali Siófok-Tab vonat is. A Balatonfenyves-Somogyszentpál vonalat is érinti a változás. A hajnalban Pécs és Gyékényes közt járó vonatokon is módosult menetrendekre kell felkészülni.

A Budapest-Gyékényes vonalon Siófok és Fonyód közt pótlóbuszok járnak egészen december 10-ig. Ez nem csak a Budapestről Nagykanizsa felé és vissza utazókat érinti, hanem a Nagykanizsa-Gyékényes járatok menetrendjét is ehhez alakítják.

Fonyód és Osztopán közt szintén pótlóbuszok járnak, a Fonyód-Kaposvár vonalon ezekre kell átszállni.

Budapest és Dunaújváros közt este 8-tól hajnal 4-ig Pusztaszabolcstól Dunaújvárosig pótlóbuszokra kell átszállni a hétvégén.

Szerencs és Sátoraljaújhely közt egészen decemberig vonatpótló buszok járnak, ez több miskolci vonatot is érint.

Jövő vasárnap Abony és Szolnok közt pályakarbantartást végeznek, ezért a Nyíregyháza-Szerencs-Miskolc-Keleti vonalon járó, valamint a Nyugatiból induló Intercityk menetrendje is módosul.

Békéscsaba és Mezőberény közt jövő vasárnap kezdik el a munkákat, ez még a reggeli Szolnok-Jászapáti vonat menetrendjét is módosítja. A Békéscsaba-Budapest vonatok közül többnek a menetrendje is megváltozikl, valamint Mezőtúron nem minden esetben tudják biztosítani a csatlakozást.

Ceglédnél, Ceglédbercel-Cserőig a mostani hétvégén, illetve hétfő hajnalban dolgoznak, kisebb késésekre a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon érdemes számítani.

A Budapest-Záhony vonalon Pátroha és Kisvárda közt lesz felújítás: ez hétfőn és kedden érinti a reggeli vonatokat.

Vésztő és Szeghalom közt szinte az egész hónapban pótlóbuszok járnak, kedden és szerdán pedig Gyula és Kötegyán közt mennek buszok a vonatok helyett.

Ami a nemzetközi vonalakat illeti, a 13:40-kor a keletiből induló railjet vasárnaptól csütörtökig Frankfurt helyett csak Münchenig megy, és több más, Münchenbe tartó vonaton is lesznek kisebb változások. Vasárnap a Hargita IC menetrendje változik a román vasúton végzett munkák miatt, a Corona és az Ady Endre IC menetrendje pedig úgy változik, ahogy a román vasút alakítja. A pénteki és szombati Corona IC Kolozsváron nem áll meg. A lengyeleknél még mindig tart a pályafelújítás, ez a Varsó-Budapest járaton okoz kisebb csúszásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.