BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Samsung: nincs még vége a vesszőfutásnak

A mobil üzletág gyakorlatilag elbúcsúzhat a nyereségétől, a csoport bevétele is megérzi a fiaskót.

Visszavágta a Samsung Electronics a harmadik negyedévre adott eredményvárakozásait, azt követően, hogy tegnap bejelentette: végleg leállítja a Note 7 gyártását. A legnagyobb dél-koreai vállalat már csak 5,2 ezer milliárd von (4,63 milliárd dollár) üzemi eredményt ígér a szeptemberrel zárult három hónapra, szemben a korábban jelzett 7,8 ezer milliárddal. Ez azt jelenti, hogy a mobil üzletág gyakorlatilag elbúcsúzhat a nyereségétől, miután az augusztus elején piacra dobott Note 7 csúcsmobilról hamar kiderült, hogy nem csak túlmelegszik, hanem lángra is lobban, és a készülék-visszahívások, a cserék se javítottak a helyzeten. A csoport árbevétele is megérzi a fiaskót, az eddig jelzett 49 ezer milliárd von helyett most 47 milliárdot várnak.

Elemzők korábban úgy számoltak, hogy a Samsungnak legalább négymilliárd dollárba fog kerülni a Note 7 bukása - beleértve a visszahívással kapcsolatos kiadásokat és elvesztett eladásokat -, nem beszélve az árfolyamveszteségről. Az elmúlt három kereskedési napban 10 százalékkal gyengült az árfolyam, ami 21 milliárd dollárt vitt el a csoport piaci értékéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.