BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot zuhant a magyar építőipar

Szeptemberben az építőipari termelés 13,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az előző havi 9,0 és a júliusi 17,6 százalékos visszaesés után. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése szeptemberben 1,7 százalékkal nőtt, miután augusztusban még 4,6 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A termelés a két építményfőcsoportban ellentétesen alakult: az épületek építése 3,1 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 25,3 százalékkal visszaesett.

Az épületek építésének növekedése továbbra is nagyrészt ipari épületek, kisebb részben szállodák, oktatási épületek, illetve sportlétesítmények építésének az eredménye - közölte a KSH. Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene szeptember végén 20,2 százalékkal meghaladta az előző évi, alacsony bázist.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.