BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuckerbergnek sem tetszik, hogy elárasztják a Facebookot a kamuoldalak

Olvasta már, hogyan irányítják a világot a gyíkembereken és a chemtrailen keresztül, hogyan védekezhetünk ellenük, és hogy mi köze van mindehhez Soros Györgynek és Merkelnek? Ha igen, akkor egyrészt szívből sajnáljuk, másrészt itt az idő felkészülni, hogy átalakulnak a hírek a Facebookon. Mark Zuckerbergnek sem tetszik, hogy a Facebookon annyi a hoaxoldal, hogy azok már választásokat is eldönthetnek.

Szükség van a Facebookon terjedő álhírek és kamuoldalak korlátozására - ismerte be Mark Zuckerberg. A Facebook alapítója azután szólalt meg, hogy sok támadást kapott: óriási mennyiségű dezonformáció öntötte el a közösségi oldalt az amerikai választás előtt, Európában pedig a Brexit-kampányban.

Az oroszok kamuoldalakkal bombázzák a netet, ezt pedig sokan a mainstream médiából is kontroll nélkül veszik át - erre láthattunk példát Magyarországon is. Zuckerberg azt ígérte: már dolgoznak azon, hogy ne hoaxgyűjtemény legyen az oldal.

Más kérdés, hogy a Facebooknak az is üzleti érdeke, hogy az ember minél több időt töltsön el az oldalon, ehhez pedig az egyik legjobb taktikának bizonyult olyan algoritmusokat kidolgozni, hogy mindenki a hozzá közel állók vagy vele egyetértők bejegyzéseit, és a hasonló témájú megosztásokat lássa. Ez pedig óhatatlanul elvezetett ahhoz, hogy most már mindenki egy saját kis Facebook-buborékot kap, amiben gyakorlatilag esélye sincs olyan véleményekkel találkozni, amelyek nem az ő előítéleteit erősítik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.