BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepnék a piacot a nagyágyúk

Különleges kialakítású kijelző, hatalmas teljesítmény és egy régi elem elhagyása jellemezheti a Samsung új prémiumkategóriás okosmobilját. A Home gombot az Apple is nyugdíjazhatja

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Samsung Barcelonában, a Mobile World Congress (MWC) keretében mutatja be a Galaxy S sorozat legújabb okostelefonját, azonban jövőre talán minden eddiginél nagyobb tétje lesz annak, hogy mekkorát szól majd az új modell, amely kulcsszerepet játszhat a Note7 körüli botrány hatásainak enyhítésében. Bár még közel három hónap van az MWC-ig, egyre gyakrabban lehet találkozni a Galaxy S8-ról kiszivárgó információkkal, noha még az sem biztos, hogy tényleg ezen a néven fut majd a készülék.

Az eddigi beszámolókból úgy tűnik, hogy a Samsungnál tisztában vannak a téttel, és igyekeznek majd elkápráztatni a felhasználókat. Ezt akár szó szerint is érthetjük, ugyanis az S sorozat eddigi legjobb, 4K felbontású (2160×3840 pixeles) kijelzője kerülhet a készülékbe. Arról már igencsak megoszlanak a vélemények, hogy mekkora képernyőt kap majd az új modell, egyes hírek szerint maradnak az S7 Edge esetében bevált 5,5 hüvelykes méretnél, de előfordulhat, hogy lesz egy 6,2 hüvelykes változat is. Ez gesztus lehetne a Note-rajongók felé, ezzel a mérettel az ő igényeiket is kiszolgálhatná a társaság. Emellett a beszámolók szerint egészen megdöbbentő lesz a képernyő aránya a telefon előlapjához képest, annak akár a 90 százalékát is lefedheti. Ez pedig már majdnem az a szint, amit a Xiaomi idén októberben bemutatott, és a piacon nagyon pozitív fogadtatásra lelt Mi MIX nevű készüléke képvisel. A nagyon magas kijelző/előlap arány pedig előrevetíti azt is, hogy eltűnhet a Samsung S sorozatról a készülék alján található Home gomb. Visszatérve a kijelzőhöz, a legtöbb beszámoló szerint valószínűleg megtartják az ívelt, oldalra lenyúló kialakítást.

Meglehetősen ellentmondásos hírek érkeztek ugyanakkor a kameráról, amely a mobilpiaci trendet figyelembe véve meghatározó egy-egy készülék sikerében. A Tech Updates értesülései szerint például egy 30 megapixeles szenzor kerülhet a Galaxy S8-ba, ám ezt érdemes fenntartással kezelni, mivel túl nagynak tűnik az érték. Valamivel érdekesebb, és a Huawei P9 sikerét figyelembe véve talán reálisabbnak tűnik az a felvetés, hogy két lencse lesz majd az új Samsung csúcstelefon hátoldalán, egy 13 és egy 12 megapixeles, amelyek mindegyikét a Sony szállíthatja majd. A processzor vonatkozásában valószínűleg marad a kettősség, földrajzi régiótól függően a Samsung saját, Exynos megoldása, illetve a Qualcomm Snapdragon 835-ös chipse kerülhet a telefonba. Az viszont biztos, hogy igyekeznek nagyon erős készüléket piacra dobni, amely nemcsak a 4K-s felvételeket támogatja, de a virtuálisvalóság-tartalmakkal kapcsolatos élményt is növeli.

„Hazátlanná” válhat az iPhone is, hiszen nemcsak a dél-koreai gyártó száműzheti a Home gombot a telefonjáról, hanem az Apple is. Egyes beszámolók szerint ezt a legújabb, várhatóan csak jövő ősszel bemutatkozó felső kategóriás iPhone-ról is elhagyják. Többen is beszámoltak arról, hogy három prémiumszegmensbe tartozó modell érkezhet 2017-ben, köztük egy 5,8 hüvelykes kijelzővel rendelkező. További érdekesség lehet a vezeték nélküli töltési lehetőség, illetve az, hogy a képernyő LCD-paneljét OLED-re cserélik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.