BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videón az új telefon

Váratlan forrásból szivárogtak ki friss részletek a Samsung új okosmobiljáról, a készüléknek szinte alig lesz kávája, és eltüntették a Home gombot is

Meglepő ajándékot kaptak a Samsung új csúcstelefonjának jellemzőit találgató technológiai portálok és rajongók, a Samsung Display ugyanis feltöltött a YouTube-ra egy videót, amelyből több izgalmas részletre is fény derült. A videó egyértelműen a kijelzőre helyezi a hangsúlyt: az új eszköz AMOLED-képernyőt kap majd, amely a korábbinál látványosabb képet biztosít.

Az is kiderült, hogy oldalt nem lesz káva, és a telefon tetején és alján is nagyon kicsi lesz a keret. Eltűnik a Home gomb is a Samsung új csúcsmobiljáról – legalábbis a hagyományos, fizikai formában. Valószínű, hogy a nyitó képernyőre történő azonnali visszalépés lehetősége megmarad, csak ehhez a kijelzőt kell majd megérinteni egy adott ponton. Ez egyébként nem egyedülálló megoldás, a Google Pixel telefonokból például már száműzték a fizikai Home gombot, és a hírek szerint az Apple várhatóan idén ősszel érkező új készülékén sem találkozhatunk majd vele. Azt még nem lehet egyértelműen megállapítani a videó alapján, hogy maradnak-e az oldalra lenyúló kijelzős kialakításnál – az ilyen formatervezésű készülékek az Edge jelzést kapják –, de a megoldás sikere alapján meglepetés lenne, ha nem lenne legalább egy Edge-modell az új sorozatban is.

A korábbi hírek szerint a Qualcomm Snapdragon 835-ös vagy a dél-koreai gyártó által fejlesztett Exynos 8895-ös csipkészletet kapják majd az új Samsung csúcstelefonok, és a földrajzi régiótól függ majd, hogy a felhasználók által vásárolt készülékek melyik változatot tartalmazzák. Ezek a csipek lehetővé teszik, hogy 6 vagy akár 8 gigabyte-os memóriát kapjanak az eszközök, míg a tárhely 128 és 256 gigabyte között mozoghat.

A múlt évben több gyártónál is megjelent a kétkamerás megoldás – többek között a Huaweinél és az Apple-nél –, és egyes beszámolók szerint a Samsung is megpróbálkozhat ezzel. Esetükben a színes és fekete-fehér szenzorok kombinációjáról lehet szó, hasonlóan a Huawei P9-hez és a Mate9-hez. Az eddig megjelent információk szerint a színes kamera 16, míg a fekete-fehér 8 megapixeles lehet. Könnyen elképzelhető azonban az is, hogy a kétszenzoros megoldást az alapmodellben nem, csak az eszköz nagyobb verziójában használják majd. Az új Samsung prémiumtelefon valószínűleg az Android Nougat 7.1.1 operációs rendszert kapja majd, viszont nagy kérdés, hogy a társaság mennyire tuningolja fel a szoftveres képességeit például a közelmúltban megvásárolt Viv mesterségesintelligencia-megoldásra építve. Az elmúlt években a Samsung hagyományosan február végén, a barcelonai mobil-világkiállítás, az MWC rajtja előtti este mutatta be az új Galaxy S telefonokat, az idén viszont csúszhat a premier.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.