BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdos korrupciós vád a Samsung-vezér ellen

Több mint tíz milliárd forintnyi kenőpénzt fizetett a cégvezető a volt államfőnek.

A dél-koreai ügyészség korrupcióval vádolta meg kedden Li Dzse Jongot, a Samsung Csoport tényleges irányítóját és négy másik vezetőjét a tavaly októberben kirobbant, Pak Gun Hje ideiglenesen felfüggesztett államfőt is érintő korrupciós botrányban.

Az ügyészek szerint Li Dzse Jong 36 millió dollár (több mint 10 milliárd forint) kenőpénzt fizetett Pak elnöknek és Csoj Szun Szilnek, az államfő közeli barátjának, hogy kormányzati segítséget kapjon a vállalat irányításának "gondtalan" átvételében. Emellett hamis tanúvallomással és azzal is vádolják, hogy bűnös tevékenységből származó nagy pénzösszegeket rejtett el külföldön.

Az ügyészség szerint a Samsung további négy vezetőjét is felelősség terheli a nagy összegek külföldi elrejtésében, a kenőpénzek felajánlásában, továbbá sikkasztásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.