BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mesterséges intelligenciát vet be a Facebook

Mesterséges intelligenciára épül a Facebook új megoldása, amely segít kiszűrni azokat a közösségi oldalon, akik hajlamosak az öngyilkosságra, esetleg azt fontolgatják.

A társaság által fejlesztett algoritmus azonosítja a figyelmeztető jeleket a felhasználók bejegyzéseiben és hozzászólásaiban, majd miután a cég emberekből álló, erre szakosodott csapata is megerősíti a veszélyt, felveszik a veszélyben lévőkkel a kapcsolatot.

A BBC beszámolója szerint ez az első alkalom, hogy mesterséges intelligenciát alkalmaznak az üzenetek átvizsgálására azóta, hogy Mark Zuckerberg a múlt hónapban bejelentette: abban bíznak, hogy algoritmusokat tudnak majd használni a terroristák bejegyzéseinek és egyéb aggasztó tartalmaknak a felkutatására.

A megoldást egyelőre csak az Egyesült Államokban tesztelik. A felhasználók védelmét szolgáló rendszer a Facebook Live-on is működik, emellett a társaság több amerikai egészségügyi szolgáltatóval is együttműködik, akikkel a bajba került emberek a Messenger üzenetküldő alkalmazáson keresztül vehetik fel a kapcsolatot.

A Facebook egyébként már évek óta ad tanácsokat az öngyilkosságra hajlamos felhasználóknak, azonban eddig a többi internetező jelzésére volt szükség ahhoz, hogy a közösségi platform kapcsolatba lépjen velük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.