BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden vonatra akar bringaszállító kocsit a MÁV

A vasútvállalat célja, hogy a jövőben lehetőleg minden vonaton biztosítsa a kétkerekűek kényelmes és kiszámítható szállítását.

Egyre több a kerékpáros utas a MÁV-START vonatain, ezért a bringaszállítási lehetőségek is folyamatosan bővülnek. A vasútvállalat célja, hogy a jövőben lehetőleg minden vonaton biztosítsa a kétkerekűek kényelmes és kiszámítható szállítását. A népszerű kerékpáros túrajegyet a Fertő tóhoz, a Balatonhoz vagy a Tisza-tóhoz utazók az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, továbbra is egységesen 420 forintért vásárolhatják meg. Sőt számos európai országba szállítható kedvező áron kerékpár: Szlovákiába, Romániába és Szlovéniába öt euróért, míg Csehországba, Ausztriába, Németországba és Svájcba tíz euróért.

Tavasztól őszig számos csoportos és szervezett utazást kínál a MÁV-START: budapesti indulással például Egerbe juthatnak el az érdeklődők, akik tárlatvezetéssel ismerhetik meg a vár történetét. Tokajban borkóstolás, városnéző séta, múzeumlátogatás várja a résztvevőket, Debrecenben a városnéző túra és múzeumlátogatás után a Nagyerdőt vagy a fürdőt fedezhetik fel, Pécsett pedig a Zsolnay kiállítást is megismerhetik. Vidéki városok közül egyebek között Szombathelyről Ajkára és a celldömölki Kemenes Vulkánparkhoz, Szegedről Gyulára és Szarvasra, Pécsről Szigetvárra és Villánykövesdre, Miskolcról Sárospatakra, Debrecenből és Nyíregyházáról Nyírbátorba, valamint a szolnoki RepTárhoz kínál szervezett utat a vasútvállalat.

A MÁV standján az Utazás kiállításon népszerűsítik a Budapest–Pusztaszabolcs vonalszakaszon már bevezetett elektronikus bérletet is; ezt az új típusú, 2016. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) rendelkező utasok tudják használni. Az eSzemélyire írt bérlet óriási előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú szelvényt őriznie,  ráadásul 3% kedvezményt kap annak árából – csakúgy mint az e-vonatjeggyel utazók! Az elektronikus személyivel rendelkező utasok már három helyszínen – a budapesti Déli pályaudvaron, a százhalombattai állomás melletti mobil jegypénztárban és Pusztaszabolcs állomáson – vehetik igénybe a vasúttársaság új szolgáltatását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.