BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német autógyártók örülhettek Amerikában

Rendkívül gyenge értékesítési számokat hozott a márciusi autóeladási jelentés az USA-ban, az évesített eladási érték 16,7 millióról 16,6 millió darabra csúszott vissza, miközben a piac 17,2 millió darabos értékkel számolt - olvasható az Equilor reggeli elemzésében.

A Ford eladásai 7,2 százalékkal estek vissza márciusban, szinte minden méretosztályban a kereslet enyhülését tapasztalta, noha a tavalyi slágertermék, az F-sorozatú pick-upok eladásai 10 százalékkal ugrottak meg. A General Motors értékesítései ugyan 1,6 százalékkal emelkedtek, de így is jóval a várt alatti bővülésről jelentett a gyártó. A Fiat Chrysler 4,6 százalékos visszaesésről jelentett.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]A német gyártók közül a BMW csoportszinten 3,5 százalékos növekedést ért el - fotó: AFP A német gyártók közül a BMW csoportszinten 3,5 százalékos növekedést ért el - fotó: AFP[/caption]

A német gyártók közül a BMW csoportszinten 3,5 százalékos növekedést ért el, a Volkswagenhez tartozó Audi 1,7 százalékkal tudott erősödni, miközben az anyavállalat VW 2,7 százalékkal növelte eladásait. A Daimler csoportszinten 2 százalékos bővülést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.