BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási visszahívás a Teslánál

Felpörögtek az események a Teslánál, több mint 50 ezer autót rendelnek vissza.

53 ezer autót rendel vissza a gyártó a parkolásnál használatos rögzítőfék lehetséges meghibásodása miatt. A 2016. februárja és októbere között gyártott Model S és Model X-ekre vonatkozik az akció. A Tesla szerint a visszahívott járművek csupán 5 százaléka lehet tényleges hibás, de elővigyázatosságból visszarendelik az összes, abban az időtartamban gyártott modeljüket - írta a mashable.com.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"]Kép: Pixabay Kép: Pixabay[/caption]

A cégnél egyébként is felpörögtek az események: Elon Musk tegnap bejelentette a Neuralink megalapítását, melyről már hetek óta lehetett hallani a piacokon.

A Neuralink az agyműködést és a mesterséges intelligenciát igyekszik összehangolni és ezen a területen végez kutatásokat. A cég vezérigazgatója Elon Musk lesz, aki ezzel már 3 CEO posztot is magáénak tudhat - hívta fel a figyelmet az Equilor reggeli elemzésében.

Végezetül a Tesla részvényeseit arra kéri a vezetőség, hogy a június 6-i közgyűlésen válasszák újra az igazgatótanács 3 tagját, köztük Elon Muskot. A részvényesek emellett szavaznak a tanácstagok pénzügyi kompenzációjáról is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.