BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Potom áron eladó egy egész város

Szinte névértéken, 3,5 millió dolláros áron most megvehető egy egész város az Egyesült Államokban. Az elnéptelenedett Oregon állambeli Tiller település áráért hat lakóépületet, tucatnyi üres házhelyet, egy benzinkutat, egy vegyesboltot, egy mini erőművet, bányászati-, fakitermelési-, és vízkinyerési jogokat, és mintegy ezer hektárnyi erdőséget is kaphat a vevő. Ha még 350 ezer dollárt hozzácsap a vételárhoz, akkor övé lehet az általános iskola is, hat tanteremmel és teljesen felszerelt tornateremmel – írta a Reuters.

Igaz, az iskolában 2014-óta nincs tanítás, valamint az egész településen nincs internet, sem térerő, így egy kicsit nehézkes lehet a kapcsolattartás a világgal, igaz a postahivatal még működik hetente akár több órán keresztül is nyitva tart.

A szomszédokkal viszont nem lesz sok gondja az új tulajdonosnak: Tillerben mindössze ketten élnek, az öreg tanító az iskola mellett és a helyi templom lelkésze, az ő házaik nem is eladók. Rajtuk kívül a Tiller környéki erdőkben mindösszesen 250 lélek lakik, akik legfeljebb a helyi templomba ugranak be.

Az eladó városra egyelőre nincs komoly érdeklődő, bár az üzleti potenciál nem lebecsülendő. A vevő ugyanis sokat profitálhat a romlatlan környezetből, amely mindenekelőtt a hobbivadászokat, kirándulókat és sporthorgászokat vonzhatná.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.