BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevételi rekordot döntött a Henkel

Az 5,064 milliárd eurós teljes árbevétel 2017 első negyedévében új rekordot és egyúttal 13,6 százalékos nominális növekedést jelent az előző évi első negyedévhez képest.

Az 5,064 milliárd eurós teljes árbevétel 2017 első negyedévében új rekordot és egyúttal 13,6 százalékos nominális növekedést jelent az előző évi első negyedévhez képest. A kedvező árfolyamváltozások 1,1 százalékban járultak hozzá az emelkedéshez. A felvásárlások és eladások hozzájárulása 8,5 százalék volt, ami főként a The Sun Products Corporation akvizíciójának köszönhető. A szerves árbevétel-növekedés, amely nem tartalmazza az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatását, 4,0 százalékos volt. A szerves árbevételek növekedéséhez az összes üzletág hozzájárult. Az Adhesive Technologies üzletág rendkívül erőteljes, 5,5 százalékos szerves árbevétel-növekedést könyvelhetett el. A Beauty Care üzletágban a szerves árbevétel 2,3 százalékkal nőtt. A Laundry & Home Care üzletág erős, 3 százalékos szerves árbevétel-növekedést ért el. A fejlődő piacok továbbra is jelentős, az átlagosnál magasabb, 6,7 százalékos aránnyal járult hozzá a cégcsoport szerves árbevétel növekedéséhez, míg a fejlett piacokon szintén sikerült jó, 2,1 százalékos eredményt elérni a szerves növekedés terén.

A Henkel az összes régióban szerves árbevétel növekedéséről számolhatott be: Nyugat-Európai árbevétele 1,8 százalékkal növekedett. Kelet-Európában a növekedés aránya 4,4 százalék volt. Afrika és a Közel-Kelet területén az árbevétel 2,2 százalékkal lett magasabb. Az Észak-Amerikai régió értékesítései is 2,9 százalékos növekedést mutattak. Latin Amerika 8,2 százalékos eredményt ért el és az Ázsia-Csendes-óceáni régió árbevételei 9,1 százalékkal lettek magasabbak.

„A Henkel a rendkívüli kihívást jelentő piaci környezet ellenére is erőteljes teljesítményt mutatott fel az első negyedévben. A fogyasztói áruk piacait a reklám és árverseny nyomásának fokozódása jellemezte. Képesek voltunk árbevételünket és nyereségünket is jelentős mértékben növelni és ez a korrigált árbevétel arányos megtérülésre is kihatott. A csoport idén először ért el 5 milliárd eurót is meghaladó negyedéves forgalmat. A korrigált üzemi nyereségünk is soha nem látott magaslatokba szárnyalt. Mindhárom üzletágunk és minden régiónk kivette a részét a sikeres fejlődésből és a kiváló bevételekből” – mondta a Henkel igazgatóságának elnöke, Hans Van Bylen.

A 2017-es pénzügyi évről Hans Van Bylen az igazgatóság elnöke a következőket mondta: „Úgy véljük, az idei évben még megmarad a rendkívül változékony és bizonytalan piaci környezet. Az árfolyam ingadozások is várhatóan folytatódni fognak, az alapanyagok árai pedig valószínűleg emelkednek majd. Azzal is számolunk, hogy a fogyasztói javak piacain a reklám és árverseny is tovább fokozódik. Mindazonáltal elkötelezettek vagyunk a sikeres fejlődés folytatásában.” A nagy kihívást jelentő környezet ellenére a Henkel megerősítette a folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzést: „A 2017-es pénzügyi év egészére 2-4 százalék közötti szerves árbevétel-növekedést várunk. Várakozásaink szerint a korrigált árbevétel-arányos megtérülés (EBIT-marzs) 17 százalék feletti értékre nő, az elsőbbségi részvények korrigált hozamának növekedése pedig 7-9 százalék között lesz” – tette hozzá Hans Van Bylen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.