BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ha utazik, akkor tengerhez megy a magyar

Leginkább a tenger vonzza a magyarokat a nyári szezonban, az elmúlt években azonban a terrorcselekmények és a bizonytalan politikai helyzet elriasztotta turistákat Törökországtól és Észak-Afrikától. Bulgária, Albánia új úti cél, Horvátország pedig töretlenül a legnépszerűbb – mondta Kiss Róbert Richárd világutazó az InfoRádióban.

Az utóbbi időszakban főleg a terrorcselekmények miatt a Törökországba, Tunéziába, Egyiptomba utazó magyar turisták számában komoly csökkenés észlelhető – jelezte Kiss Róbert Richárd. Az InfoRádió világutazója hozzátette, Horvátország továbbra is népszerű, nem véletlen, hiszen az autópályán már egészen Dalmáciáig el lehet jutni. A görög szigetek, amelyek közül korábban Korfu már szinte magyar szigetként működött, népszerűsége átmenetileg visszaesett, de most már ismét kedvelt turistacélpont – mondta az InfoRádió munkatársa.

„Korfu, Kréta, Rodosz, Kefalónia ebben a szezonban újra a kedvencek közé fog tartozni. De ne felejtsük el Dél-Spanyolországot; Barcelona, Salou és környékét, a gyönyörű homokos tengerparti szakaszokat se! Valószínűleg népszerű lesz idén Baleár-szigetek, Ibiza és Mallorca is.” Kiss Róbert Richárd Olaszországot elsősorban az autóval nyaralni indulóknak ajánlja, mint mondta, a Bibionétól Riminiig terjedő izgalmas szakaszt is sok magyar keresi fel. Az InfoRádió munkatársa megemlítette, hogy vannak új célállomások: Montenegró, Albánia, Bulgária, amelyek a mostani szezonban már felkapottak is lehetnek.

„Bulgáriába sokan szívesen visszatérnek nosztalgiázni, de most már a szállodák jelentős részét felújították és újakat is építettek. Neszebar környékén, a tengerparton már olyan bulihangulat van, mint az olasz városokban.” Ha távolabbra akarnak menni az olasz területeken, akkor Szicília kedvelt úti cél. Sok magyar, főleg a történelemkedvelők mennek szívesen az izgalmas kis szigetekre: Máltára és Gozóra is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.