BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet szakítani az észak-amerikai bajnokságban

Nikolics Nemanja az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire második legjobban kereső játékosa, ebben a szezonban 1,9 millió dollár, azaz több mint 540 millió forint a járandósága a szelek városában.

A 29 éves magyar válogatott csatárnál csak Bastian Schweinsteigernek magasabb a fizetése Chicagóban, a világbajnok német középpályásnak 5,4 millió dollár üti a markát. Ezzel összesítésben Schweini a hetedik, Niko a 16. az MLS bérezési rangsorában. Sorozatban harmadik éve Kaká az észak-amerikai liga legjobban fizetett játékosa, az Orlando City brazil sztárja 7,2 millió dollárt tehet zsebre.

A korábban a Real Madridot és az AC Milant is erősítő középpályásnak van most ideje számolgatni a pénzt, hiszen már a nyitófordulóban megsérült. A 2007-ben Aranylabdával elismert labdarúgót két torontói klasszis követi: az előző szezon legjobbjának választott olasz Sebastian Giovinco és az amerikai Michael Bradley.

Az Egyesült Államok labdarúgó-bajnokságában 22 profi klub szerepel: 19 amerikai és három kanadai. A mostani már a 22. kiírás, a küzdelem márciustól decemberig tart. Újoncként idén csatlakozott két franchise: az Atlanta United FC és a Minnesota United. Az alapszakasz legjobbjának járó Supporters’ Shieldet legutóbb az FC Dallas hódította el, de a bajnoki címvédő – azaz az MLS Cup 2016-os győztese – a Seattle Sounders.

A liga rekordere Landon Donovan, aki tavaly vonult vissza: 2001 és 2016 között 146 gólt szerzett, illetve 136 gólpasszt adott a Los Angeles Galaxyben. Érdekesség, hogy megjárta a Leverkusent, a Bayern Münchent és az Evertont is, mégsem ragadt meg Európában. Nikolics Nemanja előtt is szerepeltek már magyarok a tengerentúli sorozatban, így Hercegfalvi Zoltán, Németh Krisztián és Sallói Dániel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.