BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdokban mérhető a zsarolóvírus okozta kár

A zsarolóvírus kevés közvetlen kárt okozott, de a járulékos kár dollármilliárdokban mérhető – mondta Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Kiberbiztonsági Akadémiájának programfelelőse.

A zsarolóvírus kevés közvetlen kárt okozott, de a járulékos kár dollármilliárdokban mérhető – mondta Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Kiberbiztonsági Akadémiájának programfelelőse az M1 aktuális csatorna kedd reggeli adásában. Hozzátette: nyilvánosan lehetett követni, hányan fizették ki a kért pénzt, ez a várakozásokkal szemben meglehetősen alacsony számon maradt.

Ezzel szemben nagyon sok munkaórába került a támadás megakadályozása, és egyes feltételezések alapján a védelmi intézkedések miatt voltak olyan leállások, amelyek járulékos kárt okoztak – jegyezte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.