BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszatérne az okostelefon-piacra az Amazon

A cég első próbálkozása korántsem sikerült úgy, ahogyan remélték, a 2014-ben bemutatott Fire Phone-t alig több mint egy év után kivezették a piacról, ám abban bíznak, hogy az új készüléknek nem csak a neve, de a története is teljesen ellentétes lesz elődjéével.

A Forbes összeállítása szerint Ice Phone-nak hívják majd az Amazon új mobiltelefonját, s az eddig kiszivárgott hírek szerint igyekeznek majd elkerülni azokat a hibákat, melyeket az előző modellnél elkövettek. A Gadget360 portál számolt be elsőként arról, hogy milyen specifikációkkal érkezhet az új eszköz. A hírek alapján 5,2 és 5,5 hüvelyk között lehet a képernyő mérete, 13 megapixeles hátoldali kamerával láthatják el, 2 gigabyte RAM és Snapdragon 435 processzor gondoskodik a teljesítményről, míg a tárhely 16 gigabyte-os lesz.

Ezekből az értékekből is látszik, hogy korántsem csúcstelefont készít az Amazon, sőt nem is a felső középkategóriát célozza, hanem egy nagyon széles kör számára megengedhető okosmobillal térne vissza a piacra. Az értékesítésben is nagy változások jöhetnek, míg a Fire Phone esetében az Egyesült Államokban és az érett piacokon próbálkoztak, addig az új modell elsősorban a feltörekvő országokban jelenhet meg, a beszámolók alapján India lehet az egyik elsődleges célpont.

A Gadget360 információi szerint 100 dollár alatti áron kerül majd piacra az Ice Phone, ami óriási előrelépés az Amazon előző próbálkozásához képest, hisz az a készülék a bevezetéskor majdnem 200 dollárba került egy kétéves mobil-előfizetéssel, míg teljes ára majdnem 650 dollár volt. (Igaz, a forgalmazás beszüntetése előtt már egy dollárért is el lehetett vinni az AT&T amerikai mobilszolgáltatónál, ha valaki vállalta a kétéves szerződési periódust.)

Pontos információkat nem közöltek arról, hogy mennyi kelt el a Fire Phone-ból, de a rövid életciklus alapján hatalmas bukás lehetett az eszköz. Ebben meghatározó szerepet játszhatott, hogy bár Android is futott rajta, az Amazon saját operációs rendszerét, a Fire OS-t is erőltette, emiatt pedig több fontos Google-alkalmazás nem volt elérhető. A kiszivárgott információk szerint az Ice Phone-on a legújabb, teljes Android-verzió fut majd.

Érdekesség, hogy az Amazon saját, mesterséges intelligencián alapuló rendszere, az Alexa nem lesz az alapfelszereltség része. Ám a Forbes arról ír, hogy mindezen valószínűleg változtat majd a cég. Ez logikus lépés lenne, hiszen így az új telefon fontos integrációs eszköz lehet az Amazon okosotthon-készülékei számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.