BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forró lehet az ősz az okostelefon-piacon

Az Apple, a Samsung és a Google is új csúcstelefonokkal készül meglepni a piacot a következő hónapokban, több cég is új kijelző-technológiával kísérletezik.

Elképesztő tempóban érkeznek a friss információk az őszre várható okostelefonokról, ezek alapján úgy tűnik, hogy rendkívül mozgalmas hónapok állnak előttünk, és a felhasználók minden eddiginél jobban érezhetik azt, hogy elkényeztetik őket. Az eddig kiszivárgott hírek szerint egyre fontosabb szempont a prémiumkategóriás eszközöknél, hogy a képernyő az előlap minél nagyobb részét elfoglalja, és természetesen kétkamerás megoldásból sem lesz hiány. Emellett az ívelt kijelző is egyre népszerűbb a nagy gyártók körében, és az eddigi beszámolókból az is jól látszik, hogy igyekeznek csökkenteni a fizikai gombok számát. Rossz hír viszont, hogy várhatóan az új készülékek közül több is a reméltnél később érkezik majd jelentős technológiaváltás miatt.

Forrás: MW

Csúszás lehet a legfrissebb hírek szerint a tavalyi év meglepetésének számító Google Pixel új generációjánál is. A nagyon jó értékeléseket begyűjtő okostelefon két új modellje is várható őszre, ám kérdés, hogy a nagyobb, Pixel 2 XL – amely majdnem hathüvelykes kijelzőt kap majd – elkészül-e időre. A problémát az okozza, hogy a Google OLED-képernyőre vált az új generációnál, és a kiszemelt gyártó, az LG gyártási kapacitása szűkös lehet. Ennek oka, hogy az év valószínűleg legjobban várt okosmobilja, az iPhone 8 készítésébe is bevonták a céget a BGR nevű technológiai oldal értesülései szerint. Így a Samsung mellett az LG is szállít majd OLED-kijelzőket az Apple új telefonjaihoz, és még így is előfordulhat, hogy csúszik az eszközök bemutatása. Az amerikai vállalat egyébként nagy váltást hajt ezzel végre, hiszen korábban LCD-kijelzőket használt, sőt a héten megjelent új hírek szerint úgy tűnik, hogy az idei kínálatban is helyet kap még ez a technológia.

A héten a KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo és a Bloomberg Apple-szakértője, Mark Gurman is friss értesüléseket osztott meg a társaság új mobiljaival kapcsolatban. Ezeket érdemes komolyan venni, mivel a két szakember számos korábbi előrejelzése valósnak bizonyult. Az új információk megerősítik azokat a korábbi híreket, hogy három új iPhone modell érkezik majd ősszel, az iPhone 8 mellett az előző generációhoz képest kisebb változtatásokat tartalmazó 7S és 7S Plus, amelyek mindegyike LCD-kijelzőt kap majd. Az iPhone 8-ról eltűnik a fizikai Home gomb, az első kamerája képes lesz 3D-s szkennelésre, és arcfelismerő funkció is lesz benne. Új információ, hogy a készülék valószínűleg a legnagyobb kijelző/előlap aránnyal rendelkezik majd a piacon lévő okosmobilok között.

A Galaxy Note 7 tavalyi fiaskóját követően nagy érdeklődéssel várja a piac a Samsung phabletjének új generációját, amely egyes hírek szerint akár már augusztusban bemutatkozhat. A héten megjelent információkból az derül ki, hogy a felhasználóknak le kell majd mondaniuk a kijelző alá beépített ujjlenyomat-olvasóról, és a készülék hátoldalán, a kamera alatt lesz majd az erre szolgáló érzékelő – igaz, várhatóan nagyobb helyet hagynak a két szenzor között, így nem fogják állandóan összetapogatni a felhasználók a kamerát, amikor azonosítják magukat.

Az eddig kiszivárgott információk szerint a Galaxy Note 8 teljesítményére nem lehet majd panasz, a Qualcomm júliusban bemutatkozó Snapdragon 836 processzorát és 8 gigabyte RAM-ot kap a mobilkészülék, amely alapból 256 giga­byte-nyi tárhellyel rendelkezik majd. A 256 gigabyte az Apple új iPhone-jainál is fontos szám lesz, a héten megjelent hírek szerint ugyanis a 128 gigabyte-os kialakítást száműzték, és csak 64, valamint 256 gigabyte-os tárhellyel rendelkező modellek lesznek az új generációban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.