BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy a forgalom Ferihegyen a vizes vb miatt

Egymás után érkeznek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a vizes világbajnokságon résztvevő csapatok tagjai, a sportvezetők, a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA elöljárói és nem utolsósorban a külföldi szurkolók. A csapatok döntő többsége már a magyar fővárosban tartózkodik, sokan közülük már egy hete megkezdték az akklimatizálódást a közép-európai időzónához és időjáráshoz.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda világbajnokságra érkezőket. A Budapest Airport július 1-től a szervezők rendelkezésére bocsátotta a SkyCourt Konferencia Központot, ahol a versenyekre érkező sportolók, szakértők, diplomaták és újságírók átvehetik az akkreditációjukat. A repülőtérről külön ingajáratban közlekedő autóbuszok juttatják el a résztvevőket a versenyek helyszínére vagy a kijelölt szállodákba. A sportvezetőket a FINA 2017 emblémájával felmatricázott Audi személygépkocsik viszik be a repülőtérről a szállodába.

Forrás: Budapest Airport

Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója elmondta, a menetrendszerű gépekkel érkező sportolókat és szakvezetőket már a repülőtér betonján „FINA 2017” matricákkal díszített utasbuszok várják, a csomagkiadónál pedig az úszó vb pólójába öltözött fiatalok segítenek nekik az eligazodásban. „Sorra dőlnek meg az utasforgalmi rekordok, sokszor napi 45-50 000 utas is megfordul a termináljainkon. A repülőtér összes kapacitását üzembe állítottuk, hogy a garantáljuk a kiemelkedő fontosságú sportesemény sikerét. ” – fűzte hozzá.

A budapesti vizes vb egybeesik a repülőtéren a nyári utazási szezon csúcsával, így a Budapest Airport próbál mindent megtenni a sportesemény zavartalan lebonyolítása érdekében. Nem sokkal ezelőtt újabb ezer férőhelyes parkolót adtak át a 2B Terminál közelében, felújították a repülőtérre vezető bekötőutakat, új tájékoztató táblákat helyeztek el a jobb eligazodás érdekében, kiszélesítették az indulási szinten a közúti beléptető kapukat. A repülőtér forgalma az elmúlt hónapokban továbbra is kétszámjegyű mértékben növekedett, akkora az érdeklődés Budapest és Magyarország iránt.

Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi-, munkabiztonsági- és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója kitért rá: több, mint egy évvel ezelőtt már megkezdte az előkészületeket a repülőtér a budapesti vizes vb szervezőbizottságával, hogy a versenyzők, a sportvezetők, a magas rangú sportdiplomaták és a külföldről beutazó szurkolók minél gyorsabban és kényelmesebben érkezhessenek Budapestre. „A FINA 2017 szervezőcsapatának rendelkezésére bocsájtottuk a repülőtéri konferencia központot is, ahol a sportküldöttségek és a média munkatársai is átvehetik az akkreditációjukat.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.