BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbicsaklott a német kiskereskedelem

Nem kezdődött jól a második félév a német kiskereskedelem számára, júliusban az előző hónaphoz viszonyítva visszaesett a forgalom, az év egészében azonban jelentős növekedés várható.

A szövetségi statisztikai hivatal csütörtökön közölte, hogy júliusban a kiskereskedelmi forgalom 1,2 százalékkal maradt el a júniusitól, amikor még 1,3 százalékos növekedést mutattak ki. Tavaly júliushoz képest 2,7 százalékos növekedést regisztráltak.

Az elemzők havi szinten kisebb, csak 0,6 százalékos visszaesésre számítottak, éves szinten pedig nagyobb, 3,5 százalékos forgalom-bővülést vártak.

Forrás: AFP

A HDE német kereskedelmi szövetség ennek ellenére továbbra is kitart korábbi prognózisa mellett, amely szerint a kiskereskedelmi forgalom az év egészében 2 százalékkal nő. A folyamatok a kitűnő munkaerőpiaci helyzetnek, a béremelkedésnek, az alacsony inflációnak és az olcsó hitelnek köszönhetően változatlanul kedvezően alakulnak.

A fogyasztói hangulatindexek is töretlenül jó vásárlókedvet jeleznek, és szakértők arra számítanak, hogy a következő hónapokban ismét emelkednek a kiskereskedelmi eladások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.