BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízmilliárdos beruházással bővíti portfólióját az ALTEO

Összesen csaknem 10 milliárd forint értékben indíthat új beruházásokat az ALTEO.

Összesen csaknem 10 milliárd forint értékben indíthat új beruházásokat az ALTEO: a társaság igazgatósága három, összesen 18,1 megawatt teljesítményű napenergiát hasznosító erőmű megvalósítási feltételeiről döntött, továbbá jóváhagyta egy 2 megawatt teljesítményű szélerőmű akvizícióját. Ifj. Chikán Attila vezérigazgató szerint növekvő portfóliójuk nagyban hozzájárul vállalatuk stabilitásához, valamint az új beruházásoknak köszönhetően tovább erősítik vezető pozíciójukat a megújuló energiatermelés területén.

A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett ALTEO idén februárban írt alá megállapodást a Domaszék 2MW Kft. megvásárlásáról, a vállalat ezzel teremtette meg a feltételeit annak, hogy elindítsa első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését. A társaság igazgatósága a Domaszéken található, 2 megawatt teljesítményű naperőmű projekt folytatása mellett döntött, továbbá új beruházásokat is jóváhagyott.

Kép: AFP

Ennek értelmében összesen 18,1 megawatt teljesítményű, szintén napenergiát hasznosító projekt megvalósításának üzleti feltételeihez adta hozzájárulását, továbbá döntött egy 2 megawattos, már működő szélerőmű akvizíciójáról. A szóban forgó naperőmű-fejlesztések az ország jellemzően déli, magasabb átlagos napsütéses óraszámmal rendelkező részén valósulhatnak meg, a munkálatok során az ALTEO a legkorszerűbb naperőművi technológiákat alkalmazza. A domaszékivel együtt a befektetések összértéke 9,7 milliárd forint.

Az ALTEO 2017 folyamán elsősorban befektetések, beruházások megvalósítására összpontosít, hiszen a további növekedés biztosításához ez elengedhetetlenül szükséges. A közel 10 milliárdos összértékű projektek megkezdése előtt az ALTEO már az idén hozzálátott depóniagázas erőművi kapacitásainak bővítéséhez, soproni földgáztüzelésű hőenergia-termelési kapacitásainak korszerűsítéséhez, továbbá egy állami támogatásban is részesülő, az energiatárolás területére fókuszáló K+F projekt megvalósításához. Ezen projektek további 1,5 milliárd forinttal növelik az ALTEO ez évi befektetéseinek nagyságát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.