BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre biztosan nem büszke egy brit tanácsadó cég

A brit PricewaterhouseCoopers LLP tanácsadó vállalat június 30-án záródott üzleti évét csökkenő hazai profittal zárta, a vállalatnál dolgozó afrikai, ázsiai és etnikai kisebbséghez tartozó munkatársak pedig átlagosan kevesebbet keresnek a többi alkalmazottnál – derült ki a vállat által hétfőn közzétett adatokból.

A londoni központú vállalat hétfőn arról számolt be, hogy a június végével záródott üzleti évét 822 millió font hazai profittal zárta a tavalyi 829 millió font után. Az egy partnerre jutó nyereség is csökkent, az csupán 652 ezer font volt a tavalyi évben elért 706 ezer fonthoz képest. A hétfőn közölt éves jelentés szerint a vállalat bevétele 5 százalékkal, 3,60 milliárd fontra emelkedett.

A Brexitet övező bizonytalanság rányomta a bélyegét a PwC évére, így az idei január-júniusi periódus jelentősen lassabb bővülést mutatott, mint a tavalyi év azonos időszaka

– nyilatkozta Kevin Ellis, PwC elnök-szenior partner.

A PwC szintén hétfőn közölt adataiból az is kiderül, hogy Nagy-Britanniában a vállalatnál dolgozó afrikai, ázsiai és etnikai kisebbséghez tartozó „Black, Asian, minority-ethnic (BAME)” munkatársak átlagosan 13 százalékkal kevesebbet keresnek a többi alkalmazottnál.

A PwC szerint a statisztikai eltérés oka, hogy az említett csoportba tartozó munkavállalók többsége adminisztratív, junior pozícióban dolgozik, semmint több szakmai tapasztalatot igénylő, szenior munkakörben.

A vállalat azért tette közzé ezeket az adatokat, hogy ezzel is gyorsítsák ezen a területen a fejlődést, és elősegítsék az „etnikai kihívások” legyőzését.

Kevin Ellis hozzátette: minél transzparensebbek a cég adatai a diverzitás és a társadalmi mobilitás terén, annál inkább felelősnek tekinthetik magukat a valódi változások eléréséért – közölte a BBC internetes odala hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.