BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárult a csepeli távhőszámlavita

Lezárult a Főtáv-Kiserőmű Kft. és a csepeli Rákóczi Liget Társasház közötti, utóbbi fizetési késlekedésének rendezéséről szóló pereskedés.

Peren kívül megegyezett a Főtáv-Kiserőmű Kft. és a csepeli Rákóczi Liget Társasház az utóbbi fizetési késlekedésének rendezéséről. Péterffy Attila, a társaság ügyvezetője a Világgazdaságnak elmondta, hogy cégük elődje 2008-ban szerződött a társasházzal a távfűtés, a hűtés és a használati meleg víz szolgáltatásáról. Elég hamar kiderült, hogy a társasház e szolgáltatások számláit csak részben és késve fizeti meg, ezért a jogelőd társaság 2010-ben pert kezdeményezett ellene.

Fotós: Banczik Róbert

Az elmúlt években a tartozás – mint a vállalat kintlévősége – 2017 júliusára 110 millió forintra nőtt a késve, illetve nem fizetések miatt. Ez az összeg már meghaladta azt a kritikus mértéket, amelyet a Főtáv-Kiserőmű Kft. finanszírozni tudna, de ennyit már nem is akart megfinanszírozni. Ezért gyors megoldást kellett keresnie. A bíróság végső döntését megelőzve sikerült a társasházzal peren kívül megegyeznie, Péterffy Attila szerint úgy, hogy mindkét oldalról megtalálták az éppen még elfogadható feltételeket. Az ennek alapján kötött megállapodás jónak mondható.

Két lehetőségük van a lakóknak: a felgyülemlett tőketartozást vagy hét év alatt, 84 részletben kamatmentesen, vagy 10 év alatt, a jegybanki alapkamattal megemelten fizetik meg. A részletfizetés választása esetén elengedhetetlen, hogy a társasház határidőre megfizesse az aktuális, beérkező számlákat. A kompromisszumos megállapodás azt is jelenti, hogy a számlákban szereplő, a tőketartozás részleteivel megemelt összeg a 84 vagy 120 hónapos részletfizetés miatt havonta csak csekély, átlagosan havi 2200 forintos megterhelés a családoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.