BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyarok az androidos telefonokat kedvelik leginkább

A magyar internetezők 82 százaléka használ okostelefont, ami összesen 4,5 millió embert jelent – ismertette az eNet kutatási eredményeit Pintér Róbert, mobil kutatásvezető a Mobile Hungary konferencián.

„A magyar internetezők 82 százaléka használ okostelefont, ami összesen 4,5 millió embert jelent. Közülük 78 százalék Android, 10 százalék IOS és 10 Windows Phone alapú készüléket vásárolt magának” – tette közzé az eNet kutatási eredményeit Pintér Róbert, mobil kutatásvezető a Mobile Hungary konferencián.

Forrás: AFP

A szakember elmondása szerint márkák tekintetében a Samsung a legnépszerűbb a magyarok körében (37 százalék), majd a Huawei (20 százalék), és az Apple (10 százalék) következik a sorban. A kutatásból kiderült az is, a többség legfeljebb 10 alkalmazást használ a telefonján – 44 százalék havonta tölt le újat, 19 százalék hetente, 70 százalék 10 alkalmazást használ rendszeresen, 41 pedig maximum ötöt. „Meglepő módon a magyar okostelefonosok csupán 60 százaléka használ mobilnetet (2,7 millió fő), ami nagyon alacsonynak számít világtekintetben” – fűzte hozzá Pintér.

Végül kiderült, az emberek elsősorban telefonhívást fogadnak és indítanak a telefonjukon, azután az ébresztés funkcióját használják és csak negyedik leggyakoribb a böngésző használata. Ezt követi az online üzenetek küldése és fogadása, a Facebook használata, majd az információ keresés. Végül az időjárás előrejelzést nézzük meg, e-maileket küldünk és fogadunk legritkábban pedig sms-ezünk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.